9.12.10

Mézeskalács készítés

Mézeskalács  hozzávalói:
½ kg méz
23 dkg ráma – 70 %-os zsírtartalmú legyen
20 dkg cukor
Ezeket forrásig melegítjük.

Amikor kihűlt, 1 cs. Kotányi mézes fűszerkeveréket
3 egész tojást, és 2 tojás sárgáját,
1 kg lisztet,
4 teáskanál szódaport összekeverünk, majd hozzáadjuk az előzőekhez.

Amikor összeállítjuk, még igényel lisztet. Annyit tegyünk hozzá, amennyit felvesz.
A liszt minőségétől függően még 60-80 dkg liszt szükséges lesz.
Azonnal lehet szaggatni, 3-4 mm-es vastagságúra nyújtsuk.

Díszítés: kemény habot kell készíteni, sokáig keverjük

40 gr tojásfehérje
18 dkg porcukor,
ecet

Nincsenek megjegyzések: